MATEMATİK BÖLÜMÜ

Prof. Dr. Talat KÖRPINAR "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Listesinde

08.11.2023 00:24

Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan "dünyanın en etkili bilim insanları" listesi, 2023 yılı Ekim ayında açıklandı. 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.
Akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları, bu yayınlara nitelikli dergilerden yapılan atıf sayıları, patent sayıları, h-indeks, vb. nesnel ölçütlere göre oluşturulan bu liste, "yıllık etki" ve "kariyer boyu etki" olarak iki kategoride yayınlandı.
Listede Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Talat KÖRPINAR, her yıl olduğu gibi bu yılda başarıyla Muş Alparslan Üniversitesinin adını duyurdu.